Μέρα γαλλικής γαστρονομίας 2017
PROJET "Ημέρα γαλλικής κουζίνας"
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κοσμετάτου Ιφιγένεια
Στα πλαίσια της ενότητας 4 "Α TABLE" (ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ) πραγματοποιήσαμε τη βιωματική δράση "Ημέρα γαλλικής κουζίνας" προσβλέποντας στην εξοικείωση των μαθητών της Β' τάξης με τους θεματικούς, λεξιλογικούς, γραμματικούς, επικοινωνιακούς και πολιτιστικούς στόχους της ενότητας. Πράγματι, οι μαθητές επέλεξαν και προετοίμασαν γαλλικά πιάτα τα οποία παρουσίασαν στους συμμαθητές τους. Με αυτόν τον τρόπο εξασκήθηκαν στο λεξιλόγιο που σχετίζεται με τη διατροφή, στα μεριστικά άρθρα, στις εκφράσεις για να προσκαλέσουν σε ένα γεύμα, για να ζητήσουν τον κατάλογο, να παραγγείλουν ένα γεύμα, να προτείνουν ένα πιάτο, να περιγράψουν μια συνταγή και να εκφράσουν τη γνώμη τους για ένα πιάτο. Εξοικειώθηκαν επίσης με τις διατροφικές συνήθειες και τη μαγειρική παράδοση των Γάλλων και κατάφεραν να τις συγκρίνουν με αυτές των Ελλήνων.
INVITATION
Vous ?tes invites `a la journ?e de cuisine fran?aise
De B2 (jeudi 16 mars 2017)
De B1 (vendredi 17 mars 2017)
De B3,4 (mardi 21 mars 2017)
MENU
Entr?e
Salade ni?oise
Croque monsieur
Cr?pes au fromage-jambon
Plat principal
Souffl? aux p?tes
Quiche lorraine
Blanchette de veau
Ratatouille
Dessert
Millefeuille
Croissants
Cr?pes au chocolat
Εντυπώσεις μαθητών:
??Μου άρεσε πολύ γιατί δοκίμασα φαγητά που δεν είχα ξαναδοκιμάσει??
??Είχε πολύ πλάκα??
??Ήταν πολύ ωραία, ελπίζω να το ξανακάνουμε??
??Η οργάνωση δεν ήταν ικανοποιητική γιατί δεν περιμέναμε την σειρά μας??
??Ήταν τέλεια γιατί ήταν διαφορετικό το μάθημα??