Μέρα γαλλικής γαστρονομίας 2017

PROJET "Ημέρα γαλλικής κουζίνας"

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κοσμετάτου Ιφιγένεια

Στα πλαίσια της ενότητας 4 "Α  TABLE" (ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ) πραγματοποιήσαμε τη βιωματική δράση "Ημέρα γαλλικής κουζίνας" προσβλέποντας στην εξοικείωση των μαθητών της Β' τάξης με τους θεματικούς, λεξιλογικούς, γραμματικούς, επικοινωνιακούς και πολιτιστικούς στόχους της ενότητας. Πράγματι, οι μαθητές επέλεξαν και προετοίμασαν γαλλικά πιάτα  τα οποία  παρουσίασαν στους συμμαθητές τους. Με αυτόν τον τρόπο εξασκήθηκαν στο λεξιλόγιο που σχετίζεται με τη διατροφή, στα μεριστικά άρθρα, στις εκφράσεις για να  προσκαλέσουν σε ένα γεύμα, για να ζητήσουν τον κατάλογο, να παραγγείλουν ένα γεύμα, να προτείνουν ένα πιάτο, να περιγράψουν μια συνταγή και να εκφράσουν τη γνώμη τους για ένα πιάτο. Εξοικειώθηκαν επίσης με τις διατροφικές συνήθειες και τη μαγειρική παράδοση των Γάλλων και κατάφεραν να τις συγκρίνουν με αυτές των Ελλήνων.

INVITATION

Vous ?tes invites `a la journ?e de cuisine fran?aise

                                                       De B2 (jeudi 16 mars 2017)

De B1 (vendredi 17 mars 2017)

                                                       De B3,4 (mardi 21 mars 2017)

MENU

Entr?e

Salade ni?oise

Croque monsieur

Cr?pes au fromage-jambon

Plat principal

Souffl? aux p?tes

Quiche lorraine

Blanchette de veau

Ratatouille

Dessert

Millefeuille

Croissants

Cr?pes au chocolat

IMG 0667

IMG 0660

 

IMG 0666

 

Εντυπώσεις μαθητών:

??Μου άρεσε πολύ γιατί δοκίμασα φαγητά που δεν είχα ξαναδοκιμάσει??

??Είχε πολύ πλάκα??

??Ήταν πολύ ωραία, ελπίζω να το ξανακάνουμε??

??Η οργάνωση δεν ήταν ικανοποιητική γιατί δεν περιμέναμε την σειρά μας??

??Ήταν τέλεια γιατί ήταν διαφορετικό το μάθημα??

Πρόσθετες πληροφορίες